Echte Belgische chocolade van een (h)echte Belgische familie

Valentino heet je welkom

ONZE PRALINES ZIJN EEN ECHTE PASSIE

Valentino is een familiezaak, opgericht in 1978. Sindsdien groeide ze uit tot een van de topproducenten van authentieke Belgische pralines. In onze pralines proef je Belgische traditie. Kwaliteit en vakkennis dragen we hoog in het vaandel. Ontdek een uitgebreid gamma van leuke, lekkere en eerlijke chocoladegeschenken voor familie, vrienden en collega’s die elkaar willen verrassen. 

 

 

 

Voor elke gelegenheid vind je bij ons fantastische geschenken. Denk aan verse, handgemaakte pralines en unieke chocoladecreaties. Bewonder onze tafels boordevol verbluffende geschenktips. Zoek je een leuk geschenk om vrienden en familie (of gewoon jezelf) te verwennen? Bij Valentino ben je sowieso aan het juiste adres! Elke dag is er tijd voor een Valentino-verwenmomentje, wat ook je budget of voorkeur is.  

Chocolade met een verhaal

Onze passie

ONZE CHOCOLADE SPREEKT VOOR ZICH

Liefde, een streepje verleiding, verlangen naar meer ... chocolade! Dat is Valentino. De oma van medeoprichtster Helen was stiekem – of iets minder stiekem – verliefd op de beroemde Italiaanse acteur Rudolph Valentino. Misschien zit hij er voor iets tussen toen we het prille bedrijf een naam moesten geven. Vandaag is Valentino nog altijd een familiebedrijf met een passie voor chocolade, in het hart van België. Die passie verenigt mensen. En dat is fantastisch, want familie betekent alles voor ons.

Echte Belgische chocolade

ONZE CHOCOLADE IS UNIEK

Bij Valentino laten we enkel natuurlijke ingrediënten toe in ons atelier. Zo houden we onze recepten eenvoudig, maar krijgt onze chocolade des te meer karakter. Onze pralines bevatten doorgaan luchtige, romige vullingen. Eentje is dus geentje. Gelukkig is er genoeg voor iedereen. We houden het spannend met nieuwe maandelijkse creaties. Spring je bij ons binnen, dan ga je niet buiten zonder een proevertje. Getest en goedgekeurd!

De missie van ons bedrijf

Onze belofte

EN OVERTUIGING

Chocolade is hét perfecte geschenk voor elke gelegenheid en voor elk seizoen. Daarom bieden we onze klanten zo veel mogelijk leuke, lekkere en eerlijke geschenken met chocolade aan. Een belofte die we elke dag willen nakomen. Doorheen de jaren openden we in vijf chocolate & gift stores. Je ontdekt in de 7 meter lange toonbank 100 verschillende soorten vormen en smaken om uit te kiezen. En dan zwijgen we nog over de grote, mooi versierde tafels met meer dan 100 chocoladegeschenken voor elk seizoen. Het is duidelijk waarvoor onze klanten terugkomen.

Onze passie

EN TROTS

Pralines maken en verkopen in België doen we met grote fierheid. Als wij lokaal topkwaliteit leveren, zal de hele wereld die Belgische kwaliteitsnormen wel omarmen. Daarvan zijn we in elk geval overtuigd. We gebruiken alleen de beste producten voor onze authentieke Belgische lekkernijen. Mensen helpen de speciale momenten in hun leven te vieren, doet ons dromen van een betere en gelukkigere wereld. Help ons onze droom waar te maken!

 

 

 

1978

En heerlijk zoete start

EEN PASSIE VOOR CHOCOLADE

Valentino’s zoete succes begint met het enthousiasme en ondernemerschap van een jong koppeltje uit Brussel. In 1978 richten Helen De Leener (23), dochter van een chocolatier, en haar man Willy Roelandts (25) een klein chocoladeatelier op in het centrum van Brussel. Met een passie voor chocolade en een gezonde dosis ambitie bouwen ze aan hun droom.

 

1986

Verhuis naar Anderlecht

CHOCOLADE ZOEKT THUIS

Doorheen de jaren gaan er in België én in het buitenland meer en meer handgemaakte pralines over de toonbank – en de smaakpapillen. Valentino heeft meer plaats nodig. Helen en Willy zijn klaar voor de volgende stap: naar een nieuw atelier verhuizen. Ze vinden in 1986 in Anderlecht een nieuw pand voor hun bloeiende zaak. Dat is niet alleen groter, er zijn ook kantoren. Helen en Willy, die intussen drie kinderen hebben, stropen de mouwen op en starten de renovatiewerken.

1988

"Kan ik hier pralines kopen?"

DE VRAAG STIJGT

Valentino doet het goed. Ook mensen in de streek merken dat. Willy en Helen verkopen hun pralines tot dan enkel aan bakkers en patissiers. Maar ook particulieren bezwijken al snel voor hun heerlijke creaties. Buren kloppen vaker en vaker aan met de vraag of ze die huisbereide pralines kunnen kopen. Uiteindelijk opent het echtpaar hun eigen winkel. Het was de eerste van vele Valentino-pralinezaken.

1994

Van Anderlecht naar Schepdaal

CHOCOLADE ZOEKT EEN GROTERE THUIS

De chocoladelekkernijen met een eerlijke prijs winnen meer en meer aanhang. Jawel, ook het gebouw in Anderlecht barst snel uit zijn voegen. Daarom verhuist Valentino naar een nieuw chocoladeatelier, zo’n 5 km buiten Brussel. Het team van Valentino telt nu zo’n 20 medewerkers.

 

2010

De Valentino- Productie komt in een stroomversnelling

BELGIË EN DAARBUITEN

32 jaar en miljoenen verse, handgemaakte pralines later, is het tijd voor een nieuwe mijlpaal. Chocoholics in België en in het buitenland vallen voor Valentino. Om aan de vraag van de klant te voldoen, besluiten Helen en Willy uit te breiden. Met 2500 m2 ruimte is hun eigen chocoladefabriekje klaar voor nog meer ... chocolade!

 

2015

De toekomst door een chocoladebril

WAT NU? DAT HANGT VAN DE CHOCOLADE AF...

Valentino’s familiezaak is nu een succesvol bedrijf met een team van 40 medewerkers. De Belgische markt staat nog altijd centraal met vijf winkels in eigen beheer en 50 andere verkooppunten in het hele land. Maar de pralines van Valentino reizen de hele wereld af. Van China tot Chili bewijst onze chocolade dat hij de beste ambassadeur van België is.

 

is_slide is_slide is_slide is_slide is_slide is_slide is_slide is_slide

Chocolade met en hart

Nog lekkerder als je het goede doel steunt

PRALINES MET SMAAK EN KARAKTER... EN EEN HART

Bij Valentino willen we de gemeenschap ondersteunen, zowel nationaal als internationaal. Daarom wilden we met Artsen Zonder Grenzen samenwerken. Die organisatie ligt ons nauw aan het hart. Elk jaar zamelen we geld in dat we aan de organisatie schenken. Zo hopen we de levensomstandigheden van anderen te verbeteren. Chocolade heeft ons zo veel gegeven. We willen iets terugdoen door evenementen in onze winkels te promoten om Artsen Zonder Grenzen te steunen.

Sinds 2007 biedt Artsen Zonder Grenzen medische hulp om het sterfte- en ziektecijfer onder slachtoffers van het conflict in de Congolese regio Masisi - een gebied met een bevolking van ongeveer 370.000 mensen - te beperken. AZG werkt vanuit verschillende eenheden in samenwerking met het Congolese Ministerie van Volksgezondheid. Patiënten kunnen in de ziekenhuizen waar AZG actief is, volledig gratis terecht voor consultaties en behandelingen. In andere openbare medische centra in het land is dat helaas anders. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van onze volgende inzamelacties. We zouden het fantastisch vinden als jij ons helpt dat goede doel te steunen.


Onze Belgische chocoladehartjes blinken ;-)
Verse melkchocolade en zachte karameleitjes. Vrolijk Pasen!